۱۰ شهریور ۹۴ ، ۲۲:۱۴
گزارش جلسه ستاد امر به معروف و نهی از منکر با مسئولین شهرستان اردکان
به گزارش اهل نجات، دومین جلسه ستاد امر به معروف با مسئولین شهرستان اردکان با موضوع : "تذکر لسانی وظیفه همگانی" و "بررسی راهکار های اجرایی عفاف و حجاب اسلامی" دوشنبه 2 / شهریور / 94 در دفتر امام جمعه اردکان برگزار گردید.
در این جلسه که علاوه بر اعضای اصلی ستاد، تمامی رئسای دانشگاههای شهرستان، همچنین مسئولین بخش هایی از شبکه بهداشت و درمان و بیمارستان ضیایی نیز حضور داشتند، با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید شروع گردید.
در ادامه امام جمعه محترم حجت الاسلام و المسلمین سید اسماعیل شاکر به عنوان رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان ضمن بیان مطالبی در باب عفاف و حجاب اسلامی، خاطر نشان کردند: مسئولین از مبحث اصلی یعنی حجاب و عفاف خارج نشوند.
حجت الاسلام کوثری دبیر ستاد، بعد از بیانات امام جمعه محترم، ضمن تبریک دهه کرامت و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و هفته دولت، گزارشی از فعالیت های آموزشی ستاد در زمینه تذکر لسانی ارائه نمودند و در ادامه به تبیین دومین دستور جلسه در باب بومی سازی حجاب و عفاف اسلامی در شهرستان پرداختند و افزودند: حجاب و عفاف زنان و دختران اردکانی بسیار خوب است لکن احساس می شود عوامل زیادی از جمله صنعتی شدن شهرستان و مهاجرت افراد غیر بومی با فرهنگ های متعدد، عفاف و حجاب ایشان را تحت تاثیر قرار داده، موجبات تبعات منفی بعد از آن گردد.
ایشان در ادامه به قانون گسترش راهکارهای اجرایی عفاف و حجاب که ستاد، چاپ شده آن را در اختیار مسئولین قرار داده است، اشاره کردند و از مسئولین حاضر در جلسه خواستند با توجه به این قانون، راهکارهای اجرایی بومی منطقه اردکان را ارائه نمایند.
یکی از مهمانان این جلسه جناب آقای دهقانی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان یزد بود. ایشان ضمن تشکر از حمایت ها و تلاش های خوب امام جمعه و مسئولین شهرستان در راستای نهادینه شدن فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر، ستاد اردکان را یکی از فعال ترین ستادهای کشور معرفی کردند و ابراز امیدواری کردند قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و شورای حل اختلاف نیز آن را تایید نموده است، هر چه زودتر جهت اجرایی شدن توسط دولت، ابلاغ گردد.
بعد از صحبتهای آقای دهقانی، کوثری دبیر ستاد اردکان، ضمن تقدیر و تشکر از زحمات مدیران و مسئولین شبکه بهداشت و درمان اردکان و بیمارستان ضیایی در زمینه حجاب و عفاف، با اجازه از امام جمعه، پیشنهاد نمود که به علت کمبود وقت، این جلسه را اختصاص به دانشگاه ها بدهیم. در ادامه ایشان به تبیین این قانون پرداختند و به بعضی از سوالات مسئولین جواب دادند.
با قبول این پیشنهاد از طرف امام جمعه و اعضاء، جناب آقای دکتر غفوری رئیس دانشگاه اردکان شروع به صحبت کردند و گفتند در کنار برنامه های فرهنگی، از سال 1390 دانشگاه اردکان از تمام دانشجویان ورودی خویش یک تعدنامه ای با عنوان " میثاق دانشجویی " می گیرد که شامل موارد بسیاری از جمله حیثیت دانشجوی ایرانی، پایبندی به اصول اخلاق اسلامی، پاکدامنی و عفاف و حجاب می باشد که با امضاء آن، ملزم به رعایت آن می شود و در صورت تخلف طی چندین مرحله تنبیه و مجازات می گردد.
رئیس دانشکده فنی شهید بهشتی جناب آقای سازگاری کسی بود که بعد از دکتر غفوری به بیان بعضی از فعالیت های فرهنگی با همکاری نهاد مقام معظم رهبری در دانشکده پرداختند و خاطرنشان کردند دانشجویان ما همه پسر هستند و برنامه داریم جهت مشغول کردن دانشجویان به کار و تلاش و کسب حرفه در آینده، همچنین کمک مالی به ایشان و دانشکده، کارگاههای مختلفی بنا کنیم که این خود موجب ساماندهی اوقات فراغت و ایام تعطیلی دانشجویان می شود.
ایشان در جواب دبیر ستاد مبنی بر منکرات بعضی از دانشجویان در بیرون از دانشکده، قول مساعد دادند ضمن تذکر به مسئولین از تکرار آن جلوگیری نمایند.
جناب آقای حنیف زاده مسئول محترم دانشگاه پیام نور اردکان نیز خاطرنشان کردند بایستی منکر بدحجابی در بین دانشجویان ریشه یابی شود تا اقدامات پیشگیرانه موثر واقع شود؛ همچنین ایشان ضمن گزارشی از وضعیت خوب حجاب در دانشگاه پیام نور، پذیرش دانشجوی بومی را یکی از عوامل کاهش ناهنجاریهای اخلاقی در دانشگاه معرفی کردند.
در ادامه جلسه سرکار خانم بهجتی رئیس دانشگاه آزاد اردکان ضمن تشکر از ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان، گزارشی از فعالیت های فرهنگی و جلسات متعدد با کارشناسان دانشگاه در زمینه عفاف و حجاب، همچنین بومی سازی رشته ها ارائه نموده و افزودند: برای پیشرفت در زمینه عفاف و حجاب بایستی برای جوانان الگو سازی کرد؛ متاسفانه امروز الگوهای خوبی در این زمینه توسط صدا و سیما همچنین فضاهای مجازی وجود ندارد.
در پایان، خانم کرمانیان معاون فرماندار محترم، با تشکر از امام جمعه، ستاد و مسئولین حاضر، خواستار مشارکت و همکاری همه دانشگاه ها و حوزه های علمیه برادران و خواهران در بحث عفاف و حجاب شدند. ایشان با اشاره به تشکیل ستاد صیانت از حقوق شهروندی و عفاف و حجاب در وزارت کشور و به تبع آن در تمام استان ها و شهرستان ها، افزودند: قرار است از طرف این ستاد برای افراد تاثیرگذار در حوزه و دانشگاه، جلسات آموزشی برگزار گردد.
این جلسه به علت ضیق وقت به جمع بندی نهایی نرسید،
اگرچه در جلسه بعدی ستاد که برنامه های آموزش و پرورش و حوزه های علمیه در باب عفاف و حجاب مورد بررسی قرار می گیرد، دوباره دانشگاهها نیز ورود پیدا می کنند؛ لکن از باب جمع بندی مطالب مطرح شده و کمک به مراکز آموزش عالی در راستای تعالی برنامه های عفاف و حجاب، معاونت فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، موارد ذیل را توصیه می نماید:
1. تصویب مقررات آموزشی و انضباطی بومی متناسب با شهر و تعهد گرفتن از دانش جویان
2. هدایت پایان نامه های دانش جویی در جهت عفاف و حجاب اسلامی
3. ایجاد کمیته ی عفاف و حجاب در دانشگاه و تبلیغ این مهم و برخورد جدی با کارمندان خاطی در این مورد
4. سخت گیری و نظارت بیشتر در خوابگاه های دانشجویی
5. برگزاری کرسی آزاد اندیشی و بصیرت بخشی در خصوص فواید عفاف و حجاب برای دختران و پسران
6. برگزاری جلسات توجیهی با اساتید و تقویت نهادهایی چون بسیج اساتید برای ایجاد جو روانی مناسب
7. راه اندازی بحث عملی تذکر لسانی با آموزش دانشجویان علاقه مند و شروع آن
8. برخورد غیر مستقیم با بدحجابی توسط تشکل های دانشجویی و اجرای شیوه های مختلف در این زمینه
9. پی گیری ازدواج آسان و همه گیر شدن آن
10. تلاش در جهت جذب دانش جویان بومی برای هر منطقه و ارسال پیشنهاد و پی گیری برای تحقق این امر
11. برگزاری مشاوره گروهی و تک تک در مورد حجاب و عفاف همراه با دلسوزی و ایجاد اتاق مشاوره ی عفاف و حجاب
12. تشویق دانشجویان محجبه و معرفی الگوهای اسلامی ایرانی
13. ریشه یابی بدحجابی و منکرات اخلاقی دیگر و ارائه راهکارهای مناسب از طرف اساتید و خانواده ها.
بعد از جلسه، حجت الاسلام کوثری دبیر محترم ستاد امر به معروف و نهی از منکر، ضمن تشکر از امام جمعه محترم و فرماندار شهر همچنین تمام مسئولین دلسوزی که هر ماه حضور فعال در جلسات ستاد دارند، اظهار تاسف کردند از اینکه جناب آقای تابش نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی سه جلسه متناوب نه خود ایشان و نه نماینده شان حضور نداشتند. امید است ایشان نیز به مانند دیگر مسئولین شهرستان نسبت به واجب فراموش شده اهمیت بیشتری داده، از حضورشان در جلسات ستاد بهره مند شویم.